Karitsan kuve





Karitsan kuve

Karitsan kuve menee yleensä jauhelihaksi, mutta siitä saa loistavia pataruokia talviviikonloppujen iloksi. Pitkällä hauduttamisella lihasta tulee erittäin mureaa ja maukasta.
Karitsan kuve punaviiniliemessä

Ota kuve huoneenlämpöön ja valmista liemi.

Liemi

Kuutioi/pilko
- sipulia 
- porkkanaa
- palsternakkaa
Freesaa vihannekset voissa pannulla, lisäten lopuksi valkosipulia (varo polttamasta valkosipulia)

Laita vihannekset kattilaan ja lisää vettä ja punaviinia 4:1 -suhteessa. Kiehauta liemi kattilassa. Mausta liemi mustapippurilla, hunajalla ja suolalla makusi mukaan. Suolan sijaan voi laittaa myös lihaliemikuutiosta nokareen.

Kuve
Samalla, kun liemi lämpenee mausta liha. 
Maustamiseen:
- timjamia
- oreganoa
- rosmariinia
- mustapippuria 
- suolaa 
- savupaprikajauhetta  

Maustamisen jälkeen sido kuve nyytiksi käyttämällä paistolankaa. 

Laita liha ja kiehautettu liemi uunivuokaan ja paista uunissa noin 3-4 tuntia 120C asteessa. Kun pinta on mukavan paistunut, voit ottaa lihan uunista. Halutessasi voit vielä ruskistaa pinnan kuumalla pannulla runsaassa voissa. Laita pannulle lisäksi rosmariinin oksa sekä pari murskattua valkosipulin kynttä. 

Tarjoile esimerkiksi valkosipuliperunoiden/uunissa paahdettujen puikulaperunoiden ja uunissa paahdettujen vihannesten kera.


































(c)2018, Kaikki oikeudet pidätetään
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän