Punaviini- ja yrttimarinoitu viulu



Marinadi

Marinoi viulua noin vähintään vuorokausi, mutta ei haittaa vaikka lihaa marinoisi pitempäänkin. Kannattaa käännellä lihaa marinoinnin aikana, jotta se marinoituu tasaisesti.

Marinointiin käytän yleensä tuoreita yrttejä, mutta kuivatutkin yrtit soveltuvat maustamiseen hyvin. Valkosipulia ja sitruunaa valitessa kannattaa ostaa luomua, koska luomuvalkosipuli on makeampaa ja luomusitruuna hedelmäisempää kuin tavanomaisesti kasvatetut. Luomuvaihtoehtojen puuttuessa tavanomaisestikin kasvattetuja voi käyttää, kunhan ei sorru puisevaan kiinalaiseen valkosipuliin. 

"Kuivat ainekset"
- rosmariinia 
- oreganoa 
- timjamia 
- basilikaa 
- mustapippuria 
- reilusti savustettua paprikajauhetta 
- chiliä tuoretta/kuivattua, jos käytät tuoretta kannattaa laittaa sekä punaista, että vihreää chiliä 
- valkosipulia reilusti (noin 10 kynttä murskattuna ja pilkottuna)
 
Nesteeksi 
- ripaus balsamicoa 
- luomusitruunan mehua 
- oliviiöljyä 
- punaviiniä 
- nesteeseen pari teelusikkaa hunajaa (taittaa liian happamuuden) 

- suolan olen yleensä laittanut vasta vähän ennen grillausta, mutta sen voi toki lisätä marinadiinkin
Valmistusohje

- Ennen paistoa anna lihan lämmetä huoneenlämmössä noin pari kolme tuntia. 

- Ruskista lihan pinta aluksi grillaamalla (mieluiten hiiligrillillä), mutta ajan tai grillin puutteen vuoksi voit laittaa lihan myös suoraan  200C asteiseen uuniin. 

- Laita uunivuoan pohjalle loput marinadista, jolla voi sitten valella lihaa paiston aikana 

- Noin parinkymmenen minuutin paistamisen jälkeen pudota uunin lämpö noin 150C asteeseen

- Anna paistua noin 2-3 tuntia riippuen halutusta paistoasteesta ja viulun koosta 

- Paiston jälkeen ota liha vetäytymään  folioon käärittynä n. 10-15 minuutiksi

- Lopusta marinadista voi tehdä kastikkeen keittämällä sitä vähän kokoon. Kastikkeeseen kannattaa lisätä hunajaa. 


Mikäli lihaa jää jäljelle (mikä on epätodennäköistä) kannattaa se siivuttaa ja säilöä marinadissa/kastikkeessa. Seuraavana päivänä saat siitä kevyesti paistettuna erinomaisen lammastacon tai kreikkalaisen pitaleivän ainekset.
(c)2018, Kaikki oikeudet pidätetään
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän